Onderhoud

Roest Vast Staal (R.V.S.) is een zeer geschikt materiaal voor buitenmeubelen. RVS is stootvrij, duurzaam en bezit uitstekende corrosie werende eigenschappen. Verder laat RVS zich makkelijk reinigen door het gladde, niet poreuze oppervlakte. RVS is zeer onderhoudsvriendelijk maar indien het buiten staat is het wel van belang om paar keer per jaar te behandelen tegen atmosferische invloeden. RVS gaat zichzelf namelijk tegen de weersinvloeden (oa in kustgebieden) beschermen.

Dit ziet er vaak uit als roest in de vorm van bruine vlekjes. Dit is eenvoudig te verwijderen door een cleaner te gebruiken maar uiteraard kunt u de tuinmeubelen hiermee ook beschermen om deze oxidatie te voorkomen.

Lente, zomer, herfst of winter, u kunt uw tuinmeubelen gewoon buiten laten staan! Wel kunnen zij na een lange tijd wat dof worden. Dat geeft niks want met een speciale reiniger kunt u die dofheid zo weer wegpoetsen.

Let op! RVS mag nooit en te nimmer worden bewerkt met stalen voorwerpen. Op RVS zit een `oxide-huid`, en die wordt dan beschadigd. Het resultaat zal zijn dat het RVS- product gaat roesten.